Chiar dacă sunt foarte rezistente la boli, rășinoasele pot dezvoltă mai multe probleme, în funcție de condițiile locale. Cu o ingrjire corespunzătoare însă, tuia va avea o viață lungă și foarte-foarte verde.

Frecvența udarii arborelui de tuia

Tuia are nevoie de apă o dată la două zile, în timpul sezonului cald. Cu ajutorul unui furtun, trebuie să uzi plantele timp de 20 de secunde.

Ține cont de faptul că, în primele două săptămâni după plantare, tuia va avea nevoie de apă zilnic. Apoi, arbuștii pot fi udați o dată la fiecare trei zile.

După prima lună de la plantare, poți să rărești frecvența udărilor la două pe săptămână, cu condiția să nu fie prea cald afară.

La șase luni se la plantare, tuia este deja înrădăcinată bine și nu mai are nevoie de apă în plus.

Fertilizarea corectă pentru o creștere rapidă

În afara fertilizantului pentru conifere de care vorbeam mai sus și care este indicat să fie adăugat în groapă unde puietul de tuia este plantat, acest conifer nu are nevoie de fertilizare decât dacă întreagă ta grădina este cu probleme și trebuie să treacă regulat printr-un astfel de proces.

Pentru o creștere armonioasă, frumoasă și rapidă, tuia trebuie retezat la vârfuri, fapt care accelerează creșterea și dezvoltă un foliaj frumos și bogat. Dacă ai plantat tuia cu scopul de a formă un gard viu, atunci plantele trebuie tunse o dată pe an, de obicei la începutul sezonului cald.

Dacă insiști, poți să folosești pe tuia fertilizant de două ori pe an. Fertilizarea se face primăvara devreme, imediat după ultimul îngheț sau toamna devreme.

admin_thujamd

Author admin_thujamd

More posts by admin_thujamd